Juodųjų serbentų pumpurų CO2 eterinis aliejus

„Ribes LT“ džiaugiasi savo nauju produktu – juodųjų serbentų pumpurų eteriniu aliejumi išgautu naudojant superkritinę CO2 ekstrakciją. Šis CO2 ekstraktas/eterinis aliejus buvo sukurtas ir ištobulintas bendradarbiaujant su Kauno technologijos universiteto, maisto mokslo ir technologijų katedros mokslininkais. Šiame eteriniame aliejuje yra didesnė procentinė dalis kvapniųjų medžiagų nei šiuo metu rinkoje esančiuose cheminiu būdu gaunamuose juodųjų serbentų pumpurų ekstraktuose, bei savyje neturi cheminių tirpiklių likučių.  Dėl savo skystos būsenos kambario temperatūroje su mūsų CO2 eteriniu aliejumi iš karto galima dirbti (dozuoti, skiesti, maišyti ir kt.), jis nereikalauja papildomo paruošimo kaip to reikia juodųjų serbentų pumpurų absoliutams kurie kambario temperatūroje yra kieti.“Ribes LT“ juodųjų serbentų pumpurų eterinis aliejus gali būti naudojamas kvepalų, medicinos, kosmetikos, maisto ir kt. srityse.

Trumpas gamino aprašymas.

Botaninis pavadinimas: ribes nigrum

Kilmė: Lietuva

Augalo dalis: pumpurai

Procesas: SK CO2 ekstrakcija 

Išviazda: Šviesiai geltonas su lengvu švelniu žaliu atspalviu skystis. Kambario temperatūroje panašus į alyvuogių aliejų. Temperatūrai krentant tampa tirštas.

Aromatas: Aštrus-vaisų-medingas bet gaivus. Vaisinis pagrindas persmelktas „katės kvapo“ natomis. 

Norinčius įsigyti ir išbandyti šį produktą prašome aplankyti mūsų elektroninę parduotuvę: www.shop.ribes.lt    Jei domina didesni kiekiai parašome susisiekite su mumis e.paštu arba telefonu.

Susidomėjusioms įmonėms galime išsiųsti bandomuosius juodųjų serbentų pumpurų CO2 ekstrakto pavyzdžius.

Detali mūsų SK CO2 pumpurų ekstrakto sudėtis šioje lentelėje: 

 Composition of black currant buds SCE-CO2 extract , GC area %, (constituents, present at <0.20 % are excluded).

Determined by capilarry gas chromatography with MS (identification) and FID (quantification) detectors

No

Component

CO2 extract

  1. 1.      

a-Thujene

0,41

  1. 2.      

a-Pinene

1,04

  1. 3.      

Sabinene

22,21

  1. 4.      

b-Pinene

0,62

  1. 5.      

Myrcene

2,06

  1. 6.      

d-2-Carene

0,21

  1. 7.      

a-phellandrene

0,33

  1. 8.      

d-3-Carene

21,87

  1. 9.      

a-Terpinene

0,56

  1. 10.   

Limonene

0,39

  1. 11.   

b-phellandrene

3,34

  1. 12.   

Z-b-Ocimene

2,41

  1. 13.   

E-b-Ocimene

1,61

  1. 14.   

g-Terpinene

0,36

  1. 15.   

Z-Sabinene hydrate/m-cresol

0,20

  1. 16.   

Terpinolene

11,71

  1. 17.   

E-Sabinene hydrate/Linalool

0,20

  1. 18.   

Ep-Mentha-2,8-dien-1-ol

0,36

  1. 19.   

Eucarvone

0,27

  1. 20.   

Terpinen-4-ol

0,23

  1. 21.   

a-Terpineol

0,49

  1. 22.   

Citronellol

0,32

  1. 23.   

1,9-Decadiyne

0,19

  1. 24.   

Bornyl acetate

0,12

  1. 25.   

a-Terpinyl acetate

0,46

  1. 26.   

Citronellyl acetate

0,45

  1. 27.   

b-Elemene

0,83

  1. 28.   

b-Caryophyllene

7,82

  1. 29.   

g-Elemene/aromadendrene

0,76

  1. 30.   

a-Humulene

3,41

  1. 31.   

allo-Aromadendrene

0,34

  1. 32.   

Germacrene D

2,40

  1. 33.   

a-Selinene

1,74

  1. 34.   

d-Cadinene

0,30

  1. 35.   

E-Cadina-1,4-diene

0,31

  1. 36.   

Germacrene D-4-ol

0,29

  1. 37.   

Spathulenol

0,45

  1. 38.   

Caryophyllene oxide

3,30

  1. 39.   

Humulene epoxide II

0,75

  1. 40.   

tau-Muurolol

0,31

  www.shop.ribes.lt.